Skrota åsiktspolisen – lägg resurserna på att utreda sexualbrott!

FeminismLeave a Comment on Skrota åsiktspolisen – lägg resurserna på att utreda sexualbrott!

Skrota åsiktspolisen – lägg resurserna på att utreda sexualbrott!

Mamman till offret säger att hon “känner hat mot männen och ilska och förakt mot rättssystemet”. Känslor som är fullt legitima och förståeliga. Varför skall någon överhuvudtaget anmäla en våldtäkt då den läggs på hög och sen kommer ett brev att anmälan är nedlagd? UG beskriver vidare att den som anmäler blir också utsatt för kränkningar. Frågorna är av sådan karaktär som att skuldbelägga offret. Hur mycket hade du druckit? Hur var du klädd?

Denna syn på våldtäktsoffret trodde jag var begravd för länge sen. Diskussionen om kläder och alkohol är så förlegad och hur kan förhörsledare få fortsätta med dessa kränkningar av en redan kränkt och utsatt person? Detta är grovt tjänstefel och hela perspektivet på offer och förövare är återigen snedvridet. Vi kvinnor har rätt att gå klädda exakt hur vi vill utan att bli medskyldiga till våldtäkten. I dessa fall målar förhörsledarna upp män som djur, där vissa attribut skulle genererar en våldtäkt per automatik. Män är inte djur utan helt ansvariga för sina handlingar och de allra flesta män är bra män.

UG intervjuar vidare den kända fd åklagaren Barbro Jönson, som beskriver våldtäkter som ett brott som ”Inte särskilt coola att utreda” istället är mord och skjutningar högre i rang.

Jag träffade en person nyligen som blivit anmäld när hon skrivit sina åsikter på sociala medier. Polisen ringde hemma på hennes dörr eftersom hon var misstänkt för Hets mot folkgrupp. ”Hur kan mina åsikter vara viktigare att lagföra än våldtäkter och skjutningar” Hon syftade då på de resurser som helt plötsligt fanns hos polisen! Varför är en åsikt viktigare att lagföra än en våldtäkt? Att vi läser om olika åsiktsbrott är skrämmande och en inskränkning på våra demokratiska fri och rättigheter. Denna tydliga trend som pågår i hela EU att åsiktspolisen agerar och folk lagförs och till och med fängslas då de ifrågasätter ex islam. Just nu följer jag och många andra det som händer med Tommy Robinson i UK.

Det som också händer här i Sverige, är att våra inskränkningar på yttrande friheten drabbar den som är utsatt, som mamman till dottern som känner hat mot männen och ilska och förakt mot systemet. Hon skulle kunna lagföras om hon skriver om detta på Facebook på ”fel” sätt? Är det den vägen vi vill gå?

Dagens förslag från mig är skrota åsiktspolisen och istället använda resurserna som frigörs till riktiga brott. Varför inte till den där högen som ligger och väntar med anmälda våldtäkter?

Källa: Brott 2018 BRÅ 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top