Så islamiseras Sverige genom “matjihad” – halalmärkt mat smygs in till konsumenterna

IslamismLeave a Comment on Så islamiseras Sverige genom “matjihad” – halalmärkt mat smygs in till konsumenterna

Så islamiseras Sverige genom “matjihad” – halalmärkt mat smygs in till konsumenterna

I många svenska butiker säljs halalmat helt utan att kunderna är medvetna om att de köper dessa produkter med islamsk märkning. Jag bestämmer mig för att göra besök på några av våra vanligaste livsmedelsaffärer ICA, COOP och Hemköp. Halalmärkning hittar jag på populära Kellogg’s Corn Flakes, Frosties, K-special och andra sorter under märket Kellogg’ som täcker flera hyllmetrar.

Halalmärket är försvinnande litet och måste fotas och förstoras för att kunna läsas på arabiska.

Jag frågar personalen i de olika butikerna om de har halalmat och samtliga svarar “nej” eller “tror inte det”! Utöver detta så hittar jag thailändska produkter så som nudlar, fisksås och soja som också är halalcertifierade. COOP har sin frysta kyckling X-tra och Hemköp/Willys kyckling Eldorado som är halal.

De asiatiska matvaruaffärerna med ursprung Thailand har nästan uteslutande halalmärkta produkter. Jag har under många år intresserat mig för thailändsk matlagning och är en stor kund i asiatiska affärer. Nu väljer jag dock de vietnamesiska nudlarna för att jag inte vill ha halal. Att Thailand består av 95% buddister och endast 3,7% muslimer gör frågan om halal mer intressant! Hur kan en liten minoritet påverka och helt dominera den stora majoriteten?

Vad är då halal och varför hamnar det på våra varor i svenska butiker? Inom islam finns sharialagar och halal är en del av sharia. Det innebär regler som gäller all mat och inte enbart kött. De flesta svenskar förknippar halal med så kallad halalslakt och vet inte att det innefattar så mycket mer. Även schampo, tvål och tvättmedel skall vara halal om allt ska gå riktigt rätt till!

När en produkt blir halalcertifieerad sker det vanligtvis genom ett företag med godkänd certifierare. Detta måste förnyas och betalas varje år. Syftet är att finansiera implementering av sharialagar i vårt samhälle och intäkterna från certifieringen är en del i detta. Jag hittar genom en enkel sökning https://halalcertifiering.se/ där namnges flera företag som fått certifierade produkter. Några av företagen är Åse Glass, Källbergs, Asta Real, Can Deco, Akzo Nobel och produkterna är allt från chokladströssel till mediciner.

Halalcerifiering AB marknadsför sina tjänster till svenska företag som rent ekonomiska: ”Utöka din kundkrets med ca 400 000 nya kunder i Sverige, och med många fler vid export till andra länder!” Enligt en källa med god insyn så är detta en strategi inom jihad, islamisering genom mat, som är tillämpbar när islam är i minoritet. Islamska stater behöver inte halalmärka eftersom sharialagar redan kräver att all mat som säljs där är halal.

Det är inte känt hur mycket denna industri omsätter. Jag skickar ett mail och frågar Axfood om Eldorado kyckling och kostnaden 2018 för deras halalcertifiering? De svarar på mailet, men inte på min fråga. Vidare så har jag mailat Livsmedelsverket och frågat om det verkligen är lagligt att sälja halalprodukter märkta på arabiska med pyttesmå symboler? De svarar inte heller på min fråga, utan skriver tillbaka med ett svar som inte är relevant.

Svenska företag börjar med halal av ekonomiska skäl och certifieringen ger intäkter som finansierar jihad i hela världen med allt från koranskolor till Muslimska brödraskapet och terrorism.

https://www.abc.net.au/news/2015-04-14/fact-check-does-halal-certification-fund-terrorism/6383238

Jag hittar ett halalcertifikat på ett företags hemsida med namn och titeln på certifierare/imam. Efter en sökning på Google så dyker imamen upp men nu som SFI lärare och han har en egen hemsida. Hemsidan är blandad med koranverser och hur man läser SFI: www.asigner.net

Det är inte bara maten som är islamsk, utan även SFI som finansieras av statsbidrag genom skolverket. Olika trådar leder mig från det ena till det andra. Vidare i min sökning på halalmärkningen finns produkter med ursprung Filipinerna som direkt går att koppla till en koranskola. Återigen är halal finansiär för olika former av islamisering. Follow the money! Svenska företag lever i ekonomisk symbios med halal industrin. Båda parter lever på varandra och utan kunskap och information kan det ses som en god affär med ökande vinstmarginaler.

Sverige borde ha en tydlig lag om halalmärkning! All märkning måste vara på svenska med stor text på framsidan av produkten. Ingen skall behöva vara med och köpa produkter utan att ha gjort ett aktivt val, som står för så många saker både religiöst och politiskt. Speciellt oroväckande är de källor som kopplar till terrorism och Muslimska brödraskapet. Hur många på ICA, COOP och Hemköp är insatta i detta? Det som gör mig chockad är att alla verkar vara tagna på sängen i denna fråga. Livsmedelsverket, affärsanställda och konsumenterna verkar vara lika ovetande som gemene svensk. Det som också försvårar är att det inte finns en enhetlig symbol utan en uppsjö av certifieringar med olika färg och form. Det ska vara lätt att göra rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top