Exklusivt från islamistdemontrationen på Norrmalmstorg: “SVT vågar inte ifrågasätta salafisterna”

IslamismLeave a Comment on Exklusivt från islamistdemontrationen på Norrmalmstorg: “SVT vågar inte ifrågasätta salafisterna”

Exklusivt från islamistdemontrationen på Norrmalmstorg: “SVT vågar inte ifrågasätta salafisterna”

Det har varit en turbulent tid i Sveriges islamistfästen den senaste veckan, då SÄPO tog fem personer i förvar. Det började med Gävle moskéns omskrivna imam Abo Raad och hans son som utan förvarning togs i förvar av Sveriges säkerhetspolis. Efter det greps ytterligare två imamer från Umeå och Västerås och dessutom Vetenskapsskolans VD Abner-Nasser el Nade.

Sharialagarna styr allt från att männen skall stå främst till kläder och hur ens skägg skall trimmas. Med det är inte bara yttre attribut som styrs genom sharia i den extrema formen av islam, nämligen salafismen. Det finns också ett inneboende våldskapital i denna gren av islam som övergår alla andra jämförelser genom historien. Under lördagen har alltså personer demonstrerat till stöd för salafistiska ledare, vars ideologi förespråkar den mest hänsynslösa jihad. IS har hyllats i dessa kretsar och bokstavlig tolkning av koranen är det som gäller. Tidskriften Expo berättar att Amer al-Hasani, en av de som är med att arrangera dagens demonstration, 2017 dömdes för terrorbrott. Han dömdes först till 15 års fängelse men fick sedan straffet nedsatt till sju år och tre månader. Förra året blev han av okänd anledning frisläppt och återvände till Sverige. Utrikesdepartementet ville då inte kommentera frisläppandet, berättar Expo.

När jag får tillfälle att ställa några frågor till talespersonen för demonstrationen, Waheed Hassan från Göteborg, ber jag honom förklara syftet med demonstrationen.

– Vi demonstrerar för att vanliga demokratiska rättigheter ska gälla de imamer som tagits i förvar. Det ska hållas riktiga förhör och en säker rättsprocess, säger Waheed Hassan.

Jag frågar vidare om imamerna sysslat med rekrytering till IS och haft en samordnade roll kring detta eller annan brottslighet?

Denna fråga svarar inte Waheed Hassan på.

Vilken tro har demonstranterna, vilken inriktning?

– Vi är alla muslimer, säger Hassan.

Men vilken inriktning? Är ni salafister?

Waheed svarar men ändå inte, utan fortsätter säga, “vi är alla muslimer”.

Taktiken att besvara en fråga med en motfråga eller att svara svävande, att inte erkänna det som är känsligt och opassande, kallas ”taqiyya” och tillämpas inom islam. Det är ett professionellt sätt att undvika sanningen.

Jag stannar även till och pratar med tre yngre män och frågar vilken moské de kommer ifrån? Vilken inriktning tror ni på? Är ni salafister?

– Vi är alla muslimer och vi tillhör ingen speciell moské eller inriktning, svarar de.

Det känns lite uppgjort, och jag förstår att salafisterna inte vill kallas salafister i offentligheten, utan föredrar att benämnas muslimer. När SVT och andra journalister går runt och intervjuar blir det inga tuffa frågor om denna extrema tolkning av islam, utan istället ges en relativ positiv bild genom talespersonerna i nyhetsrapporteringen.

Att salafisterna vill ge en bild av att de är mainstreammuslimer och inte har den våldsbejakande tron, gör mig upprörd. Vi har flera liberala muslimer i Sverige som har så svår hotbild att de tvingas till skyddad identitet. När jag pratar med SVT-journalisten på plats ger hon sin tydliga bild: Hennes syn på extremister inom islam är att ”långt ifrån alla är farliga”. Jag tänker på alla de kvinnor och män som har tvingats till skyddad identitet i Svergige på grund av radikala individer! Varför intervjuar inte SVT en av dessa i samband med rapporteringen av demonstrationen? Varför får de inte sina röster hörda när jihadisterna intar gatorna?

Det finns flera röster i Sverige som varnat för de salafistiska miljöerna och en av dem är ex-muslimen Muhammed Omar som tillhörde Uppsala Moskén. Han har under lång tid och vid flertalet tillfällen pekat ut just Gäve Moskén och imam Abo Raad som ledaren inom den radikaliserade salafistska tolkningen av Islam.

https://www.gd.se/artikel/mohamed-omar-om-gavles-moske-ett-centrum-for-salafismen

En annan person är Hanna Gadban som i sin bok ”Min Jihad, jakten på liberal islam” från 2015, beskriver hur hon blir föremål för förföljelse och hot från människor som tillhör föreningen Unga Muslimer i Sverge samt Fi. Efter att Hanna Gadban släppt sin bok i Almedalen 2015 blir hoten så svåra att SÄPO vill att hon skaffar skyddad identitet och byter jobb. Hon har klätt av den extremaste formen av islam, salafismen. Efter gripandet av Vetenskapsskolan VD Abner-Nasser el Nade Twittrar Hanna Gadban till ministern Ardalan Shekarabi: ”Bra att du skäms, det borde du! Själv skäms jag över att vi har politiker som låtit fundamentalistiska antidemokrater flytta fram sin position i decennier.”

Ex-muslimen Soheila Fors har tagit kampen mot salafismen och driver också ett skyddat boende för dem som hotas. Själv har hon en telefon med direktkontakt till SÄPO och hennes bil har skottsäkra rutor! Kan någon förstå hur allvarliga hot och brott det kommer från denna muslimska grupp?! Så här kommenterar Soheila lördagens islamistdemonstration på sin Facebooksida:

”Oftast tänker vi oss kurder som liberala och toleranta men likafullt finns det salafistiska kurder som mulla Krekar och som den lilla grupp av militanta kurdiska muslimer i IKKC som demonstrerade för extremisternas frigivande. De är hängivna försvarare av islam på ett sätt som är främmande för majoriteten kurder.”

Soheila beskriver vidare att denna extrema grupp utnämner sig själv som talesperson för Sveriges muslimer, och de är högljudda.

I Mellanöstern undervisas det i skolorna om islams jihad och alla som dödats och det görs inte med skam utan med stolthet i de muslimska skolorna. Elever får lära sig att 270 miljoner människor dött i takt med att länder och geografiska platser islamiserats med tvång. Inga andra ismer kommer i närheten av så många döda och än värre att det är fortsatt pågående!

En fråga jag ställer mig efter lördagens demonstration: Varför finns inga motdemonstranter när dessa islamistiska extremister intar våra gator? AFA, som så aktivt och högljutt demonstrerar i andra sammanhang, tycks inte reagera över den hotbild mot konvertiter, homosexuella, judar, yezidier, kristna och liberala muslimer får leva med. Inte heller syntes några feminister till, trots att vi fick se könsseparerad bön mitt i Sveriges huvudstad. Med tanke på att diskriminering på grund av kön inte är tillåtet i Sverige, borde en könsseparerad offentlig bön väcka ramaskri bland dem som säger sig kämpa för kvinnors rättigheter. Men det var öronbedövande tyst. En talande tystnad, där sveket mot kvinnor och förtryckta blir monumentalt.

”Utvisa IS-imamerna” – tyst motdemonstration när Abo Raads anhängare manifesterade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top